Druga po redu BALKAN SME CONFERENCE – SOFIA 2018.

Prestonica Bugarske je 7. juna bila domaćin druge po redu “BALKAN SME CONFERENCE – SOFIA 2018”. Događaj je održan u vreme kada Republika Bugarska predsedava Savetom EU.

Konferencija je održana na interesantan i inovativan način. Zvanični gosti događaja bili su predstavnici države Bugarske, Evropskog parlamenta, Evropske komisije, ambasadori, predstavnici lokalnih i evropskih poslovnih organizacija i privrednih komora.

Konferencija je bila organizovana u pet panela te okupila predstavnike preko 150 malih i srednjih preduzeća iz Rumunije, Turske, Grčke, Makedonije, Srbije, Hrvatske, BiH, Albanije, Kosova, Crne Gore, Italije, Austrije i Ukrajine, i više od 200 predstavnika malih i srednjih preduzeća iz Bugarske.

Konferenciju je organizovala Association for Assistance of Small and Medium-sized Businesses – United Business Clubs (UBC), uz posebnu podršku agencije BSMEPA (Bulgarian Small and Medium Enterprises Promotion Agency) i agencije IBA (Invest Bulgaria Agency) i Ministarstva ekonomije Bugarske.

Predsednik Asocijacije za istraživanje i razvoj – Eurobalkan, prof dr Slavenko Grgurević uzeo je učešće na ovom skupu i tom prilikom obratio se učesnicima sa nekoliko prigodnih reči i naglasio značaj koji za razvoj privrede i celokupnog društva ima podrška malim i srednjim preduzećima. U tom smislu Prof Grgurević je okupljenima skrenuo pažnju na projekat “EU, Srbija i Zapadni Balkan – implementacija evropskih vrednosti i standarda” koji je u završnoj fazi, i istoimenu knjigu sa razultatima istraživanja projekta, poklonio zvaničnicima konferencije, prisutnim predstavnicima EU i ambasadorima akreditovanim u Sofiji. Knjiga je izazvala veoma pozitivne reakcije.

Profesoru Grgureviću je uručen poziv da prisustvuje poslovnom samitu Turska – Bugarska, koji će se održati u Sofiji 29. – 30. juna.

 

Program Konferencije možete videti na linku ispod:

http://event.ubclubs.eu/en/programa